12/09/2015

Lista på gravidkrämpor från och med maj-december. (note to self inför nästa kommande graviditet om ett par år)

  • Obotlig trötthet i två veckor i början av graviditetens första trimester. 
  • Måttlig halsbränna ibland.
  • Hunger ut över den vanliga men inte cravings på något speciellt förutom mat i allmänhet.
  • Fejkad ischias-nerv i benet som spökar samtliga tider på dygnet om jag promenerat under dagen.
  • Huvudvärk.
  • Maghårdhet p.g.a järntabletternas tillskott.
  • Orörlighet p.g.a stor mage och extra kilon på lår (haha)
Som ni ser har jag haft en fantastiskt fin graviditet fram till och med vecka 32 och jag känner mig otroligt lyckligt lottad över det. Jag har inte mått illa, jag har haft lite halsbränna två tre dagar sådär ibland och varit jättetrött i två veckor runt vecka 8-9 efter jag fått reda på att jag var gravid. Dessa småkrämpor gjorde absolut ingenting och halsbrännan går bra att bota med lite Samarin och tabletter har jag märkt. Det som dock varit lite småjobbigt är att jag en gång i veckan i 2 månads tid fått migrän och fått sova bort det då jag inte kunnat ta några starkare tabletter mot värken. Men, nu så här i efterhand då jag endast lider av orörlighet pga gravidkilon, stor mage och då min rumpa värker ständigt när jag rör mig, känner jag att jag haft en toppengraviditet så här långt. Jag har hört mardrömshistorier av och om kvinnor som legat sängliggande i flera månader, som haft illamående från morgon till kväll och som haft foglossning redan från månad 2. 

Foglossning är nog det som drabbat mig mest om man ser till en skala på 1-10 av hur de olika krämporna påverkat mig. Foglossning är tråkigt och gör att man inte kan ligga bekvämt i sängen på rygg. Ryggen känns som ett pussel där det fattas några bitar. Ett pussel som omformar sig och som inte sitter ihop så fort man väljer att rulla över på rygg det minsta. Det stramar i vänsterben och gör ont varje steg jag tar för tillfället. Som tur är finns det Alvedon (som en som vanligt skall ta med måtta), olika stretchövningar och foglossningsbälte som kan avlasta lite grann i alla fall. Dock har jag märkt att den bästa medicinen är cykelträning hemma för att kunna röra sig lite, korta steg och korta promenader samt vila, mycket vila. Egentligen känns det som att vila och endast vila är det som är bäst. Att inte röra på bäckenet för mycket och ha en kudde mellan knäna och ligga på sidan. 

Men som sagt, att inte ha haft några större krämpor förrän vecka 33 förutom små migränanfall och halsbränna känner jag att jag minsann inte kan klaga och att jag bannemig skall ta mig genom 7 veckor till, tills det att graviditeten är över. I dag har jag endast två dagar kvar att jobba till min mammaledighet som jag tar lite i förväg då mitt vikariat på jobbet tar slut vid nyår. Nu skall jag bara vara ledig, vila och bona inför vad som komma skall. Självklart skall jag passa på att julmysa delux också innan det är Januari och den 1 månads långa väntan stundar! Och just ja, har även tappat känseln i övre delen av huden på magen. Jätteläskig känsla då huden känns som avdomnad och som att man blivit bedövad hos tandläkaren på något vis. 

Med detta vill jag säga God Jul på er och fortsatt trevlig dag!

Inga kommentarer

Skicka en kommentar

© .
Maira Gall