10/30/2015

I dag tog vi med oss matsäck i form av korv, bröd, kanelbullar, kaffe, varm choklad och ballerina och begav oss mot Renfors där de upprättat en rastplats med tillgång till ved och eldstad. Vi hade planerat sedan ett par dagar tillbaka att vi skulle ut i naturen vid älven och dricka kokkaffe eftersom vädret var så fantastiskt friskt och inbjudande.

Boliden var dagen till ära täckt av ett lager frost och gjorde alla träd, gator och buskar vita och snöaktiga. Vi stannade till vid ICA, handlade på oss det vi behövde och körde raka vägen mot Renfors och rasplatsen. 



Väl framme vid Älven började vi klyva ved för att starta elden som skulle värma våra frusna tår och vår medhavda korv och vårt kaffe. 




Det är något vist med att grilla och dricka kaffe utomhus. Mat och dryck smakar aldrig så gott som det gör när det är friskt i luften och man sitter ute vid en eldstad.


Självklart fanns min bästa hälft med helt mysig och grann i Helly Hansen-tröja och mössa. 
'
Vi fick även med oss Jonas farmor. Här ståendes bredvid Jonas, båda fascinerade av sjöfåglar som lekte på älven och gjorde ringar på vattnet.


Eftersom kanelbullarna vi tagit med oss inte riktigt hade hunnit tina, var det ett perfekt tillfälle att sätta dessa på pinnar och värma dem över elden. De blev riktigt krispiga och goda och passade perfekt till kokkaffet.

Och även om solen inte var framme just i dag under tiden vi fikade vid elden, var upplevelsen den samma och gjorde gott ända in i själen. 


Efter 1 timme drygt, packade vi ihop vår matsäck, släkte elden och styrde kosan mot Boliden igen. Ett obligatoriskt stop vid sommarstugan blev det också. Mest för att kolla läget och se så att allt stod rätt till med hus och tak.

Inga kommentarer

Skicka en kommentar

© .
Maira Gall