12/19/2013

Goda jordnöts & kokospraliner

För att göra dessa goda sötsaker behöver du följande saker:



¤ Kokosflingor 
¤ Florsocker
¤ Skippy jordnötssmör 
(du kan även använda ekologiskt jordnötssmör. 
Jag använde skippy för att det är sötat)
¤ Ljus blockchoklad (eller, vit/mörk beroende på vad du tycker om)


Först blandar man en smet till fast konsistens med skippy, kokosflingor och lite florsocker för mer sötma. Där efter rullar man bollar likt kikärtsbullar i storleken.

När bollarna är rullade och klara, ställde jag in dom i frysen så att de skulle vara så fasta som möjligt för att kunna rullas i den varma chokladen. Chokladen smälte jag i ett vattenbad på spisen tills alla bitar av chokladen var smälta. 
 Där efter tar man ut jordnötsbollarna ur frysen och snurrar dem i den smälta chokladen. Ibland blir det ett litet hål efter spettet man använt. Men det är lätt bortgjort genom att droppa en liten droppe choklad där i efteråt. 
Sist men inte minst, strödde jag ut lite kokosflingor på de färdiga bollarna precis innan chokladen hade stelnat. Just för att ge dem den där lilla pricken över i:et.





Inga kommentarer

Skicka en kommentar

© .
Maira Gall